Foto: © Dick Klees / Studio Wolverine
Fakta om isbjørn

Her kan du lese om isbjørn. Du finner informasjon om hva en isbjørn er, hvor og hvordan den lever og hva den spiser, og hvor og hvordan du kan observere isbjørnen. Teksten er skrevet av bjørneforsker Jon Swenson.



Artsfakta

Forskning

Publikasjoner

Lenker

Kontakt oss
 

utseende og størrelseutbredelse og antall reproduksjon og levealdernæringlevestedspor og sportegn



Isbjørnen er et stort, kraftig rovdyr, men er mer strømlinjeformet enn andre bjørner, sannsynligvis fordi den svømmer så mye. Den har en gulhvit eller kremfarget pels, den eneste bjørn med denne farven. Pelsen er lang og har en tykk underull.

Isbjørnen er det største landlevende rovdyr i verden, men de fra Svalbard er de minste av sin art. Allikevel kan en voksen hannbjørn der veie over 500 kg. Gjennomsnittsvekten for voksne bjørner er ca 390 kg for hannene og ca 185 kg for binnene, hanner er altså over dobbelt så store som binner. En hannbjørn når voksen størrelse ved 6-7 års alder, en binne ved 4-5 års alder.

 

Oppdatert 30.01.2006 / HB

Familie

Bjørnedyr
Ursidae

Artsnavn

Latin:
Norsk:
Svensk:
Dansk:
Engelsk:

Ursus maritimus
Isbjørn
Isbjörn
Isbjørn
Polar bear